Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Προκριματικός Όμιλος Σκάκι Α΄ Εθνικής Κ.Δ.Μακεδονίας 2019 3η θέση ο «Πτολεμαίος»






Την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 ολοκληρώθηκε το διασυλλογικό πρωτάθλημα του Προκριματικού Ομίλου σκάκι Α΄Εθνικής Κ.Δ.Μακεδονίας 2019. Στο πρωτάθλημα που διεξήχθη από τις 2 έως και τις 5 Μαΐου 2019 στο ξενοδοχείο « Pantelidis» στην Πτολεμαΐδα συμμετείχαν 12 ομάδες από την περιοχή της Κ.Δ.Μακεδονίας και αγωνίστηκαν με ελβετικό σύστημα 6 γύρων με στόχο την άνοδο στην Α Εθνική κατηγορία.
Από την πόλη μας συμμετείχαν και οι τρεις ομάδες των σκακιστικών συλλόγων. Δυναμική παρουσία της ομάδας του Πτολεμαίου που κατέκτησε την 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.  Ιδιαίτερα μαχητική η ομάδα του Σκακιστάκου που κατέκτησε την 5η θέση ενώ η νεανική ομάδα του Δούρειου Ίππου αγωνίστηκε με στόχο την απόκτηση εμπειριών.

3η θέση ο «Πτολεμαίος»

Στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος την Πέμπτη 2 Μαΐου 2019 η ομάδα του Πτολεμαίου κάνει το απόλυτο 10-0 με την ομάδα του Σ.Ο. Βέροιας. Άνετη νίκη  του Σκακιστάκου με την ομάδα του Δούρειου Ίππου  με σκορ 9-1.
Στο 2ο γύρο την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019 στις 10:00 πμ η ομάδα του Πτολεμαίου κέρδισε  την ομάδα  του Σκακιστάκου  με σκορ 8-2, ενώ η  νεανική ομάδα του Δούρειου Ίππου έχασε από τον Σ.Ο.Βέροιας με σκορ 0,5-9.
Το απόγευμα της Παρασκευής διεξήχθη ο 3ος γύρος με την ομάδα του Πτολεμαίου να χάνει από την ομάδα του ΟΣ.Γιαννιτσών με σκορ 2,5-7,5. Ήττα για τον Σκακιστάκο από τον Σ.Ο.Κατερίνης με 2,5-7,5 και του Δούρειου Ίππου από τον ΠΑΣ Εδεσσαίοι 8χ8 με 4-6.
Στην 4η αναμέτρηση, το Σάββατο 4 Μαΐου , ο Πτολεμαίος νίκησε  την ομάδα του ΠΑΣ Εδεσσαίων 8χ8 με σκορ 7,5-2,5 Νίκη και για την ομάδα του Σκακιστάκου έναντι της ομάδας της Σ.Λ.Φλώρινας με σκορ 5,5-4,5 ενώ ο  Δούρειος Ίππος έχασε από τον Γ.Σ.Ποντοκώμης με 3-6 .
Ήττα για την ομάδα του Πτολεμαίου στην 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος, το απόγευμα του Σαββάτου, με την ομάδα του ΣΟ.Κατερίνης με σκορ 4,5-5,5. Ισοπαλία για τον Σκακιστάκο  με την ομάδα του ΑΕ.Κοζάνης με 5-5. Ήττα  για τον Δούρειο Ίππο με την ομάδα της Σ.Λ.Φλώρινας με σκορ 2,5-7.
Εύκολη νίκη του Πτολεμαίου έναντι της ΣΛ.Φλώρινας  με σκορ 9,5-0,5 ,στην 6η  και τελευταία αγωνιστική την Κυριακή 5 Μαΐου,  κατακτώντας την 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, νίκη και για τον Σκακιστάκο με την ομάδα του ΣΟΠΚΔ.Κατερίνης με σκορ 7,0-3,0 ενώ η ομάδα του Δούρειου Ίππου έχασε από την ΑΕ.Κοζάνης με 2,5-7,5.

                                    Οι αθλητές που συμμετείχαν αναλυτικά είναι:
Σ.Ο.Π.Πτολεμαίος                             Σ.Α.Π.Σκακιστάκος                          Σ.Ο.Π.Δούρειος Ίππος
Θεοδουλίδης Θεόδωρος

Παπάς Γεώργιος

Χασάπης Δημήτριος
Κοσμίδης Ιωάννης

Πανίδης Κωνσταντίνος

Φανάκης Ιωάννης
Μπαμπαλίκης Αλέξανδρος

Κωδούνας Γεώργιος

Ζαχαρίδης Κωνσταντίνος
Σαμαράς Γεώργιος

Βουνοτρυπίδης Αστέριος

Σιαπανίδης Ιωάννης
Κοσμίδης Νικόλαος

Ποκιάκης Γεώργιος

Σιδηρένιος Νικόλαος
Λεζγίδης Φώτιος

Λιάκος Γεώργιος

Μαυρίδης Χρήστος
Πουρλιάκα Τατιάνα

Αλεξίου Δήμητρα

Σιαπανίδης Νικόλαος
Σαμαρά Φανή

Λιούρη Μαρία

Τσιρανίδου Βασιλική
Χαριζοπούλου Παναγιώτα

Λιούρη Αναστασία

Λιούρη Παναγιώτα
Λιούρη Αναστασία

Θεοφυλακτίδου Μαρία

Παπαδοπούλου Σοφία
Λιούρη Στυλιανή

Παπαδημητρίου Αλέξανδρος

Λιούρη Μιχαέλα
Χαριζόπουλος Ιωάννης

Κοντέος Στέργιος

Κοντέου Μαρία Νεφέλη
Μυλωνάς Χρήστος

Αποστόλου Κοσμάς

Χαλαϊδόπουλος Μιλτιάδης
Τζανής Αλέξανδρος

Θεοφυλακτίδης Βασίλειος

Δορλής Ιωάννης
Πολυχρονιάδης Βασίλειος

Παπαδημητρίου Αλέξανδρος

Γρηγοριάδης Δημήτριος