Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

20ο ατομικό πρωτάθλημα σκακιού Κεντροδυτικής Μακεδονίας «Κυριαρχία» των σκακιστικών συλλόγων της Πτολεμαΐδας 4 χρυσά, 4 αργυρά και 3 χάλκινα, η συγκομιδή μεταλλίωνΜε  τρεις (3)  στις  συνολικά επτά  (7 ) προκρίσεις για τα πανελλήνια πρωταθλήματα σκακιού, επικράτησαν  για μία  ακόμη  φορά οι αθλητές και οι αθλήτριες των τριών σκακιστικών συλλόγων της Πτολεμαΐδας, στο 20ο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι Κεντροδυτικής  Μακεδονίας 2019.
 Οι αγώνες  πραγματοποιούνται   στην Κεντροδυτική Μακεδονία εδώ και 20 χρόνια και  διεξήχθησαν και φέτος στην Πτολεμαϊδα,  από 17 έως 19 Μαΐου ,  στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Παντελίδης».
 Από τους συλλόγους της Πτολεμαΐδας αγωνίστηκαν 16 σκακιστές-τριες, κατακτώντας μεγάλο αριθμό κυπέλλων και μεταλλίων (4χρυσά, 4αργυρά και 3χάλκινα), με πρωταθλητές Κ.Δ. Μακεδονίας 2019 (ανά κατηγορία) να αναδεικνύονται ο Αλέξανδρος  Μπαμπαλίκης  που πήρε την πρόκριση στην κατηγορία Ανδρών, η  Στυλιανή Λιούρη στην κατηγορία 16 ετών, κατακτώντας την 1η θέση του τουρνουά κορασίδων-νεανίδων και ο Αλέξανδρος  Τζανής στην κατηγορία 10 ετών, κατακτώντας την 1η θέση του τουρνουά παμπαίδων, με μια εξαιρετική εμφάνιση.
Το πρωτάθλημα διεξήχθη με διεθνή αξιολόγηση ΕΛΟ και οι αγώνες όλων των πρωταθλημάτων καλύπτονταν διαρκώς διαδικτυακά στην ιστοσελίδα http://chess-results.com
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σκακιστές/στριες κατέκτησαν τα μετάλλια και τις διακρίσεις των κατηγοριών τους, αποτέλεσμα της πολύ σημαντικής δουλειάς, η οποία γίνεται στην  Σκακιστική Ακαδημία Πτολεμαΐδας, αλλά και την υπεύθυνη και ουσιαστική δουλειά που γίνεται εκ μέρους των προπονητών, αδιαμφισβήτητους συντελεστές αυτής της μεγάλης επιτυχίας.
Οι αγώνες πέρα από την ανάδειξη των πρωταθλητών Κεντροδυτικής Μακεδονίας δίνουν και το εισιτήριο για τους τελικούς αγώνες σκακιού  Ελλάδας, όλων των κατηγοριών.

Οι διακριθέντες αθλητές-τριες από την Πτολεμαΐδα ανά κατηγορία είναι:
ΑΝΔΡΩΝ
ΘΕΣΗ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
1ος
Μπαμπαλίκης Αλέξανδρος
Σ.Ο. Πτολ/δας «Πτολεμαίος»
2ος
Σαμαράς Γεώργιος
Σ.Ο. Πτολ/δας «Πτολεμαίος»
3ος
Εμμανουηλίδης Ειρηναίος
Σ.Α. Πτολ/δας «Σκακιστάκος»Α16
2ος
Τριανταφύλλου Ιωάννης
Σ.Α. Πτολ/δας «Σκακιστάκος»
Α14
1ος
Χασάπης Δημήτριος
Σ.Ο. Πτολ/δας «Δούρειος Ίππος»
3ος
Μυλωνάς Χρήστος
Σ.Ο. Πτολ/δας «Πτολεμαίος»Α10
1ος
Τζανής Αλέξανδρος
Σ.Ο. Πτολ/δας «Πτολεμαίος»
ΓΥΝΑΙΚΩΝ
2η
Πουρλιάκα Τατιάνα
Σ.Ο. Πτολ/δας «Πτολεμαίος»

Κ16
Λιούρη Στυλιανή
Σ.Ο. Πτολ/δας «Πτολεμαίος»
Λιούρη Μαρία
Σ.Α. Πτολ/δας «Σκακιστάκος»Κ12
Λιούρη Μιχαέλα
Σ.Ο. Πτολ/δας «Δούρειος Ίππος»