Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018


                                  ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ»
Τραπεζούντος 38 – Πτολεμαΐδα, Τηλέφωνο / Φαξ: 24630 21070
Email: sop_ptolemaios@yahoo.gr
 


  Πληροφορίες  -Ελένη Κούρτη  6945438205
Email: Focbel@gmail.com
                                                                                                                                                            
    
 Πρωτοβουλία  για την ίδρυση αθλητικού τμήματος Μπριτζ , στην  ΠτολεμαΐδαΠρωτοβουλία  για  την  ίδρυση και λειτουργία  αθλητικού  τμήματος  Μπριτζ (bridge) αναλαμβάνει ο Σκακιστικός Όμιλος  Πτολεμαΐδας  «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ» , μετά  από  πρόταση  και παρότρυνση κατοίκων στην περιοχή της Εορδαίας.

Το  Μπριτζ  είναι ένα  ομαδικό  πνευματικό  παιχνίδι   που  παίζεται με τράπουλα  52 φύλλων, από  τέσσερις  παίκτες με δύο ανταγωνιστικά ζεύγη, με τους παίκτες  γύρω από ένα τραπέζι.

Πρόκειται  για ένα πολύ δημοφιλές πνευματικό παιχνίδι, όπου στην Παγκόσμια Ομοσπονδία  έχουν καταγραφεί  περισσότεροι από  1.000.000  αθλητές του αγωνιστικού Μπριτζ, ενώ στην  Ελληνική Ομοσπονδία  Μπριτζ  που ιδρύθηκε το 1965,  υπάρχουν  3000 εγγεγραμμένοι αθλητές με  αγωνιστικό δελτίο.

Με βάση  το αρχικό  ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί  στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας, ο Σκακιστικός  Σύλλογος «Πτολεμαίος» ξεκινά ήδη μία πρώτη γνωριμία με το άθλημα και το παιχνίδι, όπου τις επόμενες ημέρες  θα ξεδιπλωθεί με  ενημέρωση και δράσεις επικοινωνίας, σε όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο υπό ίδρυση τμήμα Μπριτζ.