Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Εξαιρετική η εμφάνιση των σκακιστών-τριών των συλλόγων της Πτολεμαΐδας στην «Κοζάνη 2012»



 Με  επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή των αθλητών-τριών των σκακιστικών συλλόγων της Πτολεμαΐδας στο 5ο   τουρνουά της σειράς Grand Prix «Κοζάνη 2012» που διεξήχθη  στην πόλη της  Κοζάνης  την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012. Οι αγώνες ήταν ατομικοί χωρισμένοι σε 2 επιμέρους τουρνουά ανάλογα με την ηλικία των συμμετεχόντων(Α’ τουρνουά άνω των 13 ετών και Β΄ Τουρνουά κάτω των 12 ετών) και το σύστημα ήταν ελβετικό 7 γύρων. Στους αγώνες συμμετείχαν συνολικά 83 σκακιστές και σκακίστριες από 13 συλλόγους της Κ.Δ. Μακεδονίας. Από τους συλλόγους της Πτολεμαΐδας  αγωνίστηκαν  16 αθλητές και αθλήτριες.
Η ομάδα του Δούρειου Ίππου κατετάγη στην τέταρτη θέση ανάμεσα σε 13 συλλόγους του Σκακιστάκου στην πέμπτη θέση ενώ οι σκακιστές του Πτολεμαίου κατέκτησαν την έβδομη θέση.


Από τους αθλητές μας ξεχώρισαν στο Α΄ τουρνουά  ο Θεοδουλίδης Θεόδωρος από τον  Πτολεμαίο με 6/7 που κατέκτησε την 2η θέση ενώ πολλή καλή εμφάνιση πραγματοποίηση  και ο Σιδηρόπουλος Νικόλαος  από τον Δούρειο Ίππο με 5/7.


Στο Β΄τουρνουά  σκακιστές από τον Σκακιστάκο κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις. Ο Τσότσος Αλέξανδρος  κατετάγη 1ος  με 6,5/7 και 1ος  στην κατηγορία των 12 ετών ενώ ο Σκουτέλας Ιωάννης κατέκτησε την 2η  θέση και την 1η  στην κατηγορία των 10 ετών επίσης την 2η  θέση στην ίδια κατηγορία(10ετών) κατέκτησε ο Φανάκης Ιωάννης  επίσης από τον Σκακιστάκο. Την 1η  θέση, στα κορίτσια, στην κατηγορία 8 ετών κατέκτησε η Λιούρη Μαρία από τον Δούρειο Ίππο. Οι αθλητές μας για ακόμη μια φορά πιστοποίησαν την αγωνιστική τους  δυναμική, δείγμα της καλής δουλειάς που γίνεται από τους προπονητές της Ακαδημίας. Εμπειρίες κέρδισαν αναμφίβολα και οι υπόλοιποι σκακιστές μας που έλαβαν μέρος.


 


        

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

ΑΝΔΡΩΝ
Θεοδουλίδης Θεόδωρος
Σ.Ο.Π.Πτολεμαίος
2ος
ΕΤΩΝ 12
Τσότσος Αλέξανδρος
Σ.Α.Π.Σκακιστάκος
1ος
ΕΤΩΝ 10
Σκουτέλας Ιωάννης
Σ.Α.Π.Σκακιστάκος
1ος
Φανάκης Ιωάννης
Σ.Α.Π.Σκακιστάκος
2ος
ΕΤΩΝ 08
Λιούρη Μαρία
Σ.Ο.Π.Δούρειος Ίππος
1η
 
Σ.Ο.Π.Πτολεμαίος
ΒΑΘΜΟΙ
Σαμαράς Γεώργιος
5,0
Χατζημανώλης Εμμανουήλ
4,5

Σ.Α.Π. Σκακιστάκος
ΒΑΘΜΟΙ
Γκλιάγιας Νικόλαος
3,5

Σ.Ο.Π. Δούρειος Ίππος
ΒΑΘΜΟΙ
Σιδηρόπουλος Νικόλαος
5,0
Τσιός Χαράμπαλος
5,0
Παμπόρης Βασίλειος
4,5
Κοτζαΐτσης Χρήστος
3,0
Χαλαϊδόπουλος Κωνσταντίνος
3,0
Τσιόγκας Γεώργιος
2,5
Χαλαϊδόπουλος Μιλτιάδης
2,5
Καρύδης Αλέξανδρος
2,0
  Υπεύθυνος διοργάνωσης ήταν το μέλος των συλλόγων μας  κ.Αλεξίου Κωνσταντίνος, υπεύθυνοι κληρώσεων  οι κ.κ.Ζαχαρίδης Κωνσταντίνος, Κρζιζ Μάρτιν, επικεφαλής διαιτητής ο κ.Σούδης Στέφανος και διαιτητές οι κ.κ. Καπετάνος Ανδρέας, Αλεξίου Δήμητρα, Τσεμπερλίδου Ειρήνη.