Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΜΕ 2 ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ Α΄ ΕΘΝΙΚΗΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ



Ραντεβού με την ιστορία για τους σκακιστικούς συλλόγους της Πτολεμαΐδας  καθώς για πρώτη φορά σε οποιοδήποτε άθλημα η πόλη μας εκπροσωπείται με 2 ομάδες στο ανώτερο διασυλλογικό θεσμό, όπως αυτός του Πρωταθλήματος της Α΄ Εθνικής. Η ομάδα του Πτολεμαίου θα αγωνιστεί για 2η συνεχή φορά στους αγώνες με στόχο το πλασάρισμα στην 1η εικοσάδα του Πρωταθλήματος που θα του εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία στόχο τον οποίο κατάφερε να επιτύχει και πέρυσι. Με στόχο την απόκτηση εμπειριών θα αγωνιστεί στην παρθενική της εμφάνιση και η 2η ομάδα της πόλης μας του Σκακιστάκου, η οποία είναι η μοναδική από τις 32 ομάδες που συμμετέχουν η οποία έχει στη σύνθεση της αποκλειστικά γηγενείς αθλητές βγαλμένους από τα τμήματα υποδομής της Ακαδημίας. Η σύνθεση των ομάδων είναι 10μελής και αγωνίζονται οι καλύτεροι αθλητές της χώρας σε όλες τις ηλικίες καθώς και αρκετοί ισχυροί διεθνείς σκακιστές και σκακίστριες.
Στο Πρωτάθλημα παρατηρητής των αγώνων  το διάστημα από 30-06 έως 05-07 όπου θα διεξαχθεί το τουρνουά θα είναι ο έφορας ανάπτυξης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Σκακιού και μέλος των συλλόγων της πόλης μας κ. Αλεξίου Κωνσταντίνος καθώς επιλέχθηκε για ακόμη μια φορά σε μια πολύ απαιτητική αποστολή.
Η αναχώρηση της πολυπληθούς αποστολής των 2 ομάδων θα γίνει το πρωί της 29-06-2012 με ναυλωμένο λεωφορείο που θα μεταφέρει την ομάδα στο Ρίο Αχαΐας όπου θα διεξαχθεί το Πρωτάθλημα.
Στα πλαίσια της μεγάλης αυτής επιτυχίας οι 3 σύλλογοι της πόλης μας διοργανώνουν εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία το διάστημα 19-06 έως 23-06 με ελεύθερη συμμετοχή του κόσμου, όπου θα μπορούν να αντιμετωπίσουν σκακιστές των συλλόγων και ενημέρωση από τα μέλη των δραστήριων διοικητικών συμβουλίων. Οι σύλλογοι της πόλης μας στην προσπάθεια τους να μπορέσουν οι 2 ομάδες να αγωνιστούν στο παραπάνω Πρωτάθλημα έχουν εκδώσει κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης στην συμβολική τιμή του 1 € με κλήρωση ενός Notebook, ενός GPS και ενός Tablet, τα οποία μπορούν να προμηθευτούν οι ενδιαφερόμενοι μαζί με ενημερωτικό υλικό από την κεντρική πλατεία για όσο διάστημα θα διαρκέσουν οι εκδηλώσεις ή από τα γραφεία του συλλόγου (Τραπεζούντος 38).