Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

Προκριματικός Όμιλος Σκάκι Α΄ Εθνικής Κ.Δ.Μακεδονίας 2017 2η θέση ο «Σκακιστάκος»
Την Κυριακή 23 Απριλίου 2017 ολοκληρώθηκε το διασυλλογικό πρωτάθλημα του Προκριματικού Ομίλου σκάκι Α΄Εθνικής Κ.Δ.Μακεδονίας 2017. Το πρωτάθλημα διεξήχθη από τις 20 έως και τις 23 Απριλίου 2017 στο ξενοδοχείο «Λύγκος» στην πόλη της Φλώρινας.
Στο Πρωτάθλημα συμμετείχαν  11 ομάδες από την περιοχή της Κ.Δ.Μακεδονίας και αγωνίστηκαν με ελβετικό σύστημα 6 γύρων με στόχο την άνοδο στην Α Εθνική κατηγορία.
Από την πόλη μας συμμετείχαν και οι τρεις ομάδες των σκακιστικών συλλόγων. Μαχητική παρουσία της ομάδας του Σκακιστάκου που κατέκτησε την 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα  ενώ με αλλαγές στη σύνθεσή τους και χωρίς βασικούς σκακιστές αγωνίστηκαν οι ομάδες του Πτολεμαίου, που κατέκτησε την 4η  θέση  και  του Δούρειου Ίππου την 8η, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση πάραυτα.
2η θέση ο «Σκακιστάκος»
 Χωρίς εκπλήξεις διεξήχθη την Πέμπτη 20 Απριλίου 2017, η 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος  με την ομάδα του Σκακιστάκου να παίρνει την νίκη από τον ΣΟΠΚΔ.Κατερίνης με σκορ 8-2 ενώ την ήττα γνώρισαν ο Πτολεμαίος και Δούρειος Ίππος από τον ΟΣ. Γιαννιτσών και ΑΕ. Κοζάνης με σκορ 3-7 και 3,5-6,5 αντίστοιχα.
Στο 2ο γύρο την Παρασκευή 21 Απριλίου 2017 στις 10:00 πμ η ομάδα του Σκακιστάκου έχασε από την ομάδα της ΛΠ.Φλώρινας με 1,5-8,5, του Πτολεμαίου από τον ΣΟ.Βέροιας με 6-4 ενώ η ομάδα του Δούρειου Ίππου είχε bye
Το απόγευμα της Παρασκευής διεξήχθη ο 3ος γύρος με την ομάδα του Σκακιστάκου να επικρατεί έναντι του Σ.Ο.Βέροιας με σκορ 6,5-3,5 και του Πτολεμαίου με τον Δούρειο Ίππο με σκορ 8,5-1,5
            Στην 4η αναμέτρηση, το Σάββατο 22 Απριλίου, ο Σκακιστάκος κέρδισε άνετα την ομάδα της  Σ.Λ.Φλώρινας με σκορ 8,5-1,5. Ήττα για τον Δούρειο Ίππο από τον Γ.Σ.Ποντοκώμης με σκορ 4-6 ενώ ο Πτολεμαίος είχε bye.
            Εύκολη νίκη για τον Σκακιστάκο και στην 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος, το απόγευμα του Σαββάτου, με την ομάδα του Ο.Σ.Γιαννιτσών με σκορ7-3, νίκη και για τον Πτολεμαίο με το Γ.Σ.Ποντοκώμης με σκορ 7-3 και η ομάδα του Δούρειου Ίππου ήρθε ισόπαλη με την ομάδα του ΣΟΠΚΔ.Κατερίνης με σκορ 5-5.
Στο φινάλε των αγώνων (6η αγωνιστική), την Κυριακή 23Απριλίου, τρίτη συνεχή νίκη για τον Σκακιστάκο με την ομάδα του Σ.Ο.Κατερίνης με σκορ 5,5-4,5 κατακτώντας την 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, νίκη και για τον Πτολεμαίο με την ομάδα του ΣΟΠΚΔ.Κατερίνης με σκορ 7,5-2,5 και του Δούρειου Ίππου με την ΣΛ.Φλώρινας με σκορ 6-4.
                       
                                    Οι αθλητές που συμμετείχαν αναλυτικά είναι:
Σ.Ο.Π.Πτολεμαίος      Σ.Α.Π.Σκακιστάκος                            Σ.Ο.Π.Δούρειος Ίππος
Ανδρικές Σκακιέρες
Πέπα Μάριο

Ανδρικές Σκακιέρες
Θεοδουλίδης Θεόδωρος

Ανδρικές Σκακιέρες
Ζαχαρίδης Κων/νος

Παπαδημητρίου Χαράλαμπος


Μπαμπαλίκης Αλέξανδρος


Πανίδης Κων/νος

Βουτσκίδης Παναγιώτης


Εμμανουηλίδης Ειρηναίος


Σαμαράς Γεώργιος

Χατζημανώλης Εμμανουήλ


Φολτόπουλος Ιωάννης


Σούδης Στέφανος

Στεφανίδης Δημήτριος


Ποκιάκης ΓεώργιοςΓυναικείες Σκακιέρες
Χαριζοπούλου Παναγιώτα
Γυναικείες Σκακιέρες
Κοντέου Μαρία Νεφέλη

Γκόγκου Βασιλική

Γυναικείες Σκακιέρες
Αλεξίου Δήμητρα


Τσιρανίδου Βασιλική
Νεάνιδες
Γκόγκου Βασιλική

Νεάνιδες
Λιούρη Αναστασία

Νεάνιδες
Λιούρη Μιχαέλα

Λιούρη Στυλιανή


Λιούρη Μαρία


Τσιρανίδου Βασιλική
Έφηβοι
Στεφανίδης Δημήτριος

Έφηβοι
Γκόγκος Γεώργιος

Έφηβοι
Χαλαϊδόπουλος Μιλτιάδης

Βουτσκίδης Ιωάννης


Τσότσος Αλέξανδρος


Φανάκης Ιωάννης

Μυλωνάς Χρήστος


Κοντέος Στέργιος


Χασάπης Δημήτριος

Πέπα Μάριο


Παπαδημητρίου Αλέξανδρος


Κοντέος Θεόδωρος