Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

Επικράτησαν οι σκακιστές-τριες της Πτολεμαΐδας στο 18ο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι ΚΔ.Μακεδονίας 2017Επικράτησαν οι αθλητές-τριες των τριών σκακιστικών συλλόγων της Πτολεμαΐδας, κατακτώντας μεγάλο αριθμό κυπέλλων και μεταλλίων (4χρυσά, 3αργυρά και 5χάλκινα), στο 18ο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι Κ.Δ. Μακεδονίας 2017 (το ανώτερο πρωτάθλημα που γίνεται στην Κ.Δ. Μακεδονία εδώ και 18 χρόνια), που διεξήχθη από της 25-27/03/2017 στο ξενοδοχείο «Παντελίδης» στην Πτολεμαΐδα. Συμμετείχαν 57 σκακιστές και σκακίστριες από 7 περιοχές της Κ.Δ.Μακεδονίας (Πτολεμαΐδα, Κοζάνη, Σέρβια, Κατερίνη, Φλώρινα, Γιαννιτσά και Βέροια). Από τους συλλόγους της Πτολεμαΐδας συμμετείχαν  25 σκακιστές-τριες, πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις, με την Αλεξίου Δήμητρα να παίρνει την πρόκριση στην κατηγορία γυναικών και τη Λιούρη Μαρία στην κατηγορία 14 ετών, κατακτώντας την 1η θέση του τουρνουά κορασίδων-νεανίδων, σε μια πραγματικά πολύ καλή εμφάνιση. Το πρωτάθλημα διεξήχθη με διεθνή αξιολόγηση ΕΛΟ και οι αγώνες όλων των πρωταθλημάτων καλύπτονταν διαρκώς διαδικτυακά στην ιστοσελίδα  http://chess-results.com


 
Πρωταθλητές Κ.Δ. Μακεδονίας 2017 (ανά κατηγορία) αναδείχθηκαν:
Γυναικών: Αλεξίου Δήμητρα (Σ.Α.Π.Σκακιστάκος) και
Κ14: Λιούρη Μαρία (Σ.Α.Π.Σκακιστάκος).

            Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σκακιστές/στριες κατέκτησαν τα μετάλλια και τις διακρίσεις  των κατηγοριών τους, αποτέλεσμα της ανάπτυξης και της καλής δουλειάς που γίνεται στην Ακαδημία της πόλη μας αλλά και την υπεύθυνη και ουσιαστική δουλειά που γίνεται εκ μέρους των προπονητών, αδιαμφισβήτητους συντελεστές αυτής της μεγάλης επιτυχίας.
            Οι αγώνες πέρα από την ανάδειξη των πρωταθλητών Κεντροδυτικής Μακεδονίας δίνουν και το εισιτήριο για τους τελικούς Ελλάδας.

Οι διακριθέντες αθλητές-τριες από την Πτολεμαΐδα κατά κατηγορία είναι:
Α16
ΘΕΣΗ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
3ος
 Φανάκης Ιωάννης
Σ.Ο.Πτολ/δας «Δούρειος Ίππος»
Α14
3ος
Παπαδημητρίου Αλέξανδρος
Σ.Α.Πτολ/δας «Σκακιστάκος»Α08
2ος
Τζανής Αλέξανδρος
Σ.Ο.Πτολ/δας «Πτολεμαίος»
3ος
Γάκης Βασίλειος
Σ.Ο.Πτολ/δας «Δούρειος Ίππος»
ΓΥΝΑΙΚΩΝ
1η
Αλεξίου Δήμητρα
Σ.Α. Πτολ/δας «Σκακιστάκος»

Κ16
1η
Λιούρη Αναστασία
Σ.Α. Πτολ/δας «Σκακιστάκος»
3η
Τσιρανίδου Βασιλική
Σ.Ο.Πτολ/δας «Δούρειος Ίππος»Κ14
1η
Λιούρη Μαρία
Σ.Α. Πτολ/δας «Σκακιστάκος»
2η
Λιούρη Στυλιανή
Σ.Ο.Πτολ/δας «Πτολεμαίος»Κ12
1η
Λιούρη Μ  Αναστασία
Σ.Α. Πτολ/δας «Σκακιστάκος»
 3η
 Παπά Μαρία
 Σ.Ο.Πτολ/δας «Δούρειος Ίππος»
Κ10
2η
Λιούρη Μιχαέλα
Σ.Ο.Πτολ/δας «Δούρειος Ίππος»