Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Τελικά Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος 2015




Με ένα  χάλκινο μετάλλιο με εξαιρετικές εμφανίσεις και πολλές εμπειρίες, επέστρεψε η αποστολή των 3 σκακιστικών συλλόγων της Πτολεμαΐδας, από την Ερέτρια Εύβοιας όπου διεξήχθησαν από τις 4 έως 6 Απριλίου οι τελικοί του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος σκάκι Ελλάδος, στο  ξενοδοχειακό  συγκρότημα  Eretria Village Resort, στους  οποίους συμμετείχαν 13 σκακιστές και σκακίστριες από τους συλλόγους της πόλης μας. Η συνολική αποστολή  μαζί με τους γονείς των σκακιστών και τους συνοδούς έφτασε στα 25 άτομα, ενώ για τις ανάγκες της μετακίνησης ναυλώθηκε λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή στην Ερέτρια. Στις  εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου  βρέθηκαν για τρεις ημέρες πάνω από 800 παιδιά από Νηπιαγωγείο μέχρι και Λύκειο.


Στα αγωνιστικά μεγάλη επιτυχία από τον Παπαδημητρίου Αλέξανδρο που ανεδείχθη  τρίτος στο Ατομικό Πρωτάθλημα ΣΤ΄ Δημοτικού και στην Ε΄Δημοτικού της  7ης θέσης της  Λιούρη Στυλιανής και της 8ης της Λιούρη Μαρίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αθλητές από την Πτολεμαΐδα μέχρι τον τελευταίο γύρο διεκδικούσαν θέση στην πρώτη δεκάδα  των τάξεων τους.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά τάξη ήταν:
ΤΑΞΗ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΘΕΣΗ
Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΚΟΝΤΕΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ
39η /60

ΛΙΤΣΑ
ΣΟΝΙΑ
15η /60
Γ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΚΟΝΤΕΟΣ
ΣΤΕΡΓΙΟΣ
23η /69

ΛΙΟΥΡΗ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
19η /69
Ε΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΒΟΥΤΣΚΙΔΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
11η /84

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
55η /84

ΛΙΟΥΡΗ
ΣΤΥΛΙΑΝΗ
7η /84

ΛΙΟΥΡΗ
ΜΑΡΙΑ
8η /84
ΣΤ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
3η /77

ΠΑΠΑΠΑΥΛΙΔΗΣ
ΠΕΤΡΟΣ
33η /77

ΚΑΡΥΔΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
35η /77

ΔΑΤΣΙΑΔΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
39η /77
ΛΥΚΕΙΑ
ΤΣΕΜΠΕΡΛΙΔΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΑ
12η /61

Την πρώτη ημέρα διεξήχθησαν οι τελικοί των ομαδικών για τα Δημοτικά , Γυμνάσια και Λύκεια στα οποία την πόλη μας εκπροσώπησε το 11ο Δημοτικό Πτολεμαΐδας   που κατετάγη  στην 17η θέση μεταξύ 34 σχολείων.
Αναλυτικά η σύνθεση της ομάδας είχε ως εξής:
                        ΣΧΟΛΕΙΟ
11ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΤΟΛ/ΔΑΣ
ΚΑΡΥΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΚΟΝΤΕΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
ΔΑΤΣΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΛΙΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ
  Εκτός από τους αγώνες του Ομαδικού και Ατομικού Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος στις παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβανόταν η διοργάνωση του ‘11ου Ανοικτού Κυπέλλου Μαθητών-τριών’  που περιλάμβανε τρία τουλάχιστον ηλικιακά γκρουπ μαθητών (Α΄-Β΄-Γ΄ Δημοτικού, Δ΄-Ε΄-ΣΤ΄ Δημοτικού και Γυμνάσια-Λύκεια).
Η αποστολή των συλλόγων ξεκίνησε από  την Πτολεμαΐδα το βράδυ της Παρασκευής με υπεύθυνο τον εκπαιδευτή κ. Εμμανουηλίδη Ειρηναίου. Στην αποστολή συμμετείχαν από τις διοικήσεις των συλλόγων της πόλης μας το μέλος του Δ.Σ.  η κα. Καραγιαννάκου Ελένη.  Η επιστροφή έγινε αμέσως μετά την τελετή λήξης, το μεσημέρι της Μ. Δευτέρας 6 Απριλίου.
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 3ος