Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

Συμμετοχή των αθλητών και αθλητριών των τριών σκακιστικών συλλόγων της Πτολεμαΐδας στα Τελικά του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος 2014
 Χωρίς μετάλλια αλλά με εμπειρίες και καλή εμφάνιση, επέστρεψε η αποστολή των 3 σκακιστικών συλλόγων της Πτολεμαΐδας, από την Ερέτρια Εύβοιας όπου διεξήχθησαν από τις 25 έως 27 Απριλίου οι τελικοί του Σχολικού Πρωταθλήματος σκάκι Ελλάδος, στο  ξενοδοχειακό  συγκρότημα  Eretria Village Resort, στους  οποίους συμμετείχαν 17 σκακιστές και σκακίστριες από τους συλλόγους της πόλης μας. Η συνολική αποστολή  μαζί με τους γονείς των σκακιστών και τους συνοδούς έφτασε στα 30 άτομα, ενώ για τις ανάγκες της μετακίνησης ναυλώθηκε λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή στην Ερέτρια. Στις  εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου  βρέθηκαν για τρεις ημέρες πάνω από 1000 παιδιά από Νηπιαγωγείο μέχρι και Λύκειο. 


Στα αγωνιστικά μεγάλη επιτυχία από τη Λιούρη Μαρία που ανεδείχθη  τέταρτη στο Ατομικό Πρωτάθλημα Δ΄ Δημοτικού και της  6η θέσης στην Β΄ Γυμνασίου που κατέκτησε η Σαμαρά Φανή. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αθλητές από την Πτολεμαΐδα μέχρι τον τελευταίο γύρο διεκδικούσαν θέση στην πρώτη δεκάδα  των τάξεων τους.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά τάξη ήταν:
ΤΑΞΗ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΘΕΣΗ
Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
48η /58
Β΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΜΥΛΩΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
44η /67

ΛΙΟΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
18η /23
Δ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΒΟΥΤΣΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
36η /84

ΛΙΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ
4η /23

ΛΙΟΥΡΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ
8η /23
Ε΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
10η /82
ΣΤ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΠΕΠΑ ΜΑΡΙΟ
10η /81
Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΤΣΟΤΣΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
31η /63

ΚΕΡΜΕΝΙΩΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
40η /63

ΓΚΟΓΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
9η /17

ΛΙΟΥΡΗ Σ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
12η /17
Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΤΣΑΚΜΑΚΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
17η /43

ΣΑΜΑΡΑ ΦΑΝΗ
6η /13
Γ΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΧΑΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
14η /40

ΓΚΟΓΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
19η /40

ΤΣΙΟΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
37η /40

Την πρώτη ημέρα διεξήχθησαν οι τελικοί των ομαδικών για τα Δημοτικά , Γυμνάσια και Λύκεια στα οποία την πόλη μας εκπροσώπησε το 5ο  και το 2ο Γυμνάσιο  που κατετάγησαν  στην 13η και 15η θέση αντίστοιχα.
Αναλυτικά οι συνθέσεις των ομάδων είχαν ως εξής:
                        ΣΧΟΛΕΙΟ
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΤΟΛ/ΔΑΣ
ΤΣΑΚΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΕΡΜΕΝΙΩΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
ΤΣΙΟΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΤΟΛ/ΔΑΣ
ΓΚΟΓΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΛΙΟΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΓΚΟΓΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
  Εκτός από τους αγώνες του Ομαδικού και Ατομικού Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος στις παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβανόταν η διοργάνωση του ‘10ου Ανοικτού Μαθητικού Τουρνουά’  που περιλάμβανε τρία τουλάχιστον ηλικιακά γκρουπ μαθητών (Α΄-Β΄-Γ΄ Δημοτικού, Δ΄-Ε΄-ΣΤ΄ Δημοτικού και Γυμνάσια-Λύκεια).
Η αποστολή των συλλόγων ξεκίνησε από  την Πτολεμαΐδα το βράδυ της Πέμπτης 24/4/14 υπό την αρχηγεία του προπονητή της Ακαδημίας της πόλης μας κ. Καπετάνου Ανδρέα. Στην αποστολή συμμετείχαν  από τις διοικήσεις των συλλόγων της πόλης μας τα μέλη των Δ.Σ. κα. Ηλιάδου Ολίνα και η κα. Καραγιαννάκου Ελένη.  Η επιστροφή έγινε αμέσως μετά την τελετή λήξης, το βράδυ της Κυριακής 27/04.