Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ» ΜΕ ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ. ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΣΚΑΚΙ 2013Πειστική  νίκη του Πτολεμαίου επί της ομάδας του Σ. Σ  Ιωαννιτών. Αναλυτικά την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 πραγματοποιήθηκε ο 1ος Γύρος μπαράζ του 31ου Πανελλήνιου Ομαδικού Κυπέλλου Σκάκι Ελλάδος 2013. Ο Σ.Ο.Πτολεμαΐδας Πτολεμαίος, κυπελλούχος της Κεντροδυτικής Μακεδονίας αντιμετώπισε, εκτός έδρας, την κυπελλούχο ομάδα της Τ.Ε.Σ.Σ.Δ.Ε., τον Σύλλογο Ιωαννιτών Σκακιστών. Η ομάδα της Πτολεμαΐδας επικράτησε στα Γιάννενα με άνεση με σκορ 3-1 εξασφαλίζοντας την πρόκριση στην προημιτελική και πέρασε στους 8 από τα 200 και πλέον σωματεία Πανελληνίως που συμμετείχαν στο Κύπελλο Ελλάδος.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της αναμέτρησης είχαν ως εξής:

Σ.Ιωαννιτών Σκακιστών
Σ.Ο.Πτολεμαΐδας «Πτολεμαίος»
1-3
1
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΛΑΓΟΠΑΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
1-0
2
ΠΑΠΠΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
0-1
3
ΚΑΙΣΑΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΘΕΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
0-1
4
ΜΠΛΕΤΣΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
0-1


   
  Η πρώτη παρτίδα που τελείωσε ήταν η 4η σκακιέρα, στην οποία έπαιζε με τα μαύρα ο Κοσμίδης Ιωάννης  με το Διονύση Μπλέτσιο(Ιωάννινα). Ο Κοσμίδης  κέρδισε με άνεση τον αντίπαλο ο οποίος  μετά από μια άστοχη κίνηση εγκατέλειψε αμέσως.

Η δεύτερη παρτίδα ήταν αυτή ανάμεσα στους Σιδηρόπουλο Νίκο με τον Παππά Μιχαήλ (Ιωάννινα).  Ο Σιδηρόπουλος  ιδιαίτερα μαχητικός κέρδισε με μαεστρία μια ισόπαλη θέση.
     
  Τρίτος αγωνίστηκε ο Θεοδουλίδης Θεόδωρος. Στο μεγαλύτερο μέρος η παρτίδα ήταν ισόπαλη, αλλά ο  Θεοδουλίδης με έξυπνο χειρισμό  μας έδωσε  ολόκληρο το βαθμό. 

  Στην τελευταία παρτίδα και με το σκορ να είναι στο 3-0  ο  Λαγοπάτης Νίκος  παρόλο που δημιούργησε αρκετές δυσκολίες στον αντίπαλο έχασε στο κρίσιμο σημείο δίνοντας τον βαθμό της παρηγοριάς στην ομάδα Ιωαννίνων.Την Κυριακή 16/6/2013 θα διεξαχθεί η προημιτελική φάση όπου  ο Πτολεμαίος θα αντιμετωπίσει εντός έδρας την ομάδα του ‘Πανιωνίου’. Οι ομάδες που θα προκριθούν από τον 2ο γύρο θα αγωνισθούν στην τελική φάση (final four) που θα διεξαχθεί στο Ρίο στις 8 και 9 Ιουλίου 2013 σε αίθουσα του ξενοδοχείου Porto Rio