Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ 2018

1.ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Ο σκακιστικός σύλλογος Πτολεμαΐδας «Πτολεμαίος» σε συνεργασία με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας και το Δήμο Εορδαίας, στα πλαίσια του 31ου Πανελληνίου Ατομικού Μαθητικού Πρωταθλήματος 2019 της ΕΣΟ, διοργανώνει τους προκριματικούς ατομικούς σχολικούς αγώνες τo Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018.
2.ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:Στα πρωταθλήματα μπορεί να αγωνιστεί οποιοσδήποτε μαθητής/τρια Α΄βαθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία – Δημοτικά σχολεία) που γνωρίζει να παίζει σκάκι, εφόσον δηλώσει συμμετοχή εμπρόθεσμα.
3.ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ: Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να πραγματοποιηθούν έως και την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 18:00 στον Σκακιστικό Σύλλογο Πτολεμαΐδας «Πτολεμαίο» τηλεφωνικά, στο τηλ./fax 24630-21070 κάθε απόγευμα από 17:00 έως 21:00 ή με fax στον παραπάνω αριθμό ή στο email sop_ptolemaios@yahoo.gr . Μεμονωμένα άτομα ή ανά σχολείο.
3.ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Η συμμετοχή στους παραπάνω προκριματικούς αγώνες είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους τους μαθητές.
4.ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: 9ο Δημοτικό σχολείο Πτολεμαΐδας.
5.ΠΑΡΟΧΕΣ: Στους συμμετέχοντες μαθητές θα προσφερθεί δωρεάν σάντουιτς και χυμός, εφόσον το επιτρέπουν οι γονείς ή κηδεμόνες τους.
6.ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
10:00-10:45   Άφιξη στο 9ο Δημοτικό, - Επιβεβαίωση συμμετοχών
11:00   1ος Γύρος
11:30   2ος Γύρος
12:00   3ος Γύρος
12:30   4ος Γύρος
13:00-13:30   Διάλλειμα
13:30   5ος Γύρος
14:00   6ος Γύρος
14:30   7ος Γύρος
15:15   Τελετή λήξης -Απονομές

Η μη έγκαιρη προσέλευση και επιβεβαίωση συμμετοχής συνεπάγεται τη μη συμμετοχή στον πρώτο γύρο των αγώνων. Αν συνεχίζεται η αποχή μετά τον πρώτο γύρο οι αθλητές διαγράφονται.
7.ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Ελβετικό 7 γύρων, αν η συμμετοχή ξεπεράσει τα 8 άτομα, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα είναι Πουλ (όλοι με όλους), ανάλογα με την συμμετοχή στο πρωτάθλημα Θα διεξαχθούν χωριστά πρωταθλήματα για κάθε τάξη (αγόρια και κορίτσια μαζί), υπάρχει πιθανότητα αν δεν είναι αρκετός ο αριθμός των ατόμων σε μια τάξη να γίνουν μεικτά πρωταθλήματα 2 τάξεων. Χρόνος σκέψης 10΄ +5΄΄ ανά κίνηση, για τον κάθε μαθητή για όλη την παρτίδα. Ισχύουν οι κανονισμοί της FIDE και ειδικότερα οι κανονισμοί για το γρήγορο σκάκι.
8.ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: Θεοφυλακτίδης Ευστάθιος.
9.ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: Χατζόπουλος Κωνσταντίνος.
10.ΒΟΗΘΟΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΔΙΑΙΤΗΤΗ: Σημαιοφορίδης Σταύρος (κληρώσεις)
11.ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Ο πρώτος από κάθε πρωτάθλημα θα βραβευθεί με κύπελλο και ο δεύτερος/η και ο τρίτος/η κάθε τάξης με μετάλλια. Όλοι οι νικητές θα λάβουν ως δώρο το βιβλίο «Ο Ζατρίκης στο σκακιστικό Δάσος».
Θα βραβευτούν οι τρεις καλύτερες ομάδες (τετράδες 3αγόρια & 1κορίτσι) από τα σχολεία με κύπελλο.
Αναμνηστικές βεβαιώσεις συμμετοχής θα δοθούν σε όλους τους μαθητές.
12.ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ:
Για ελβετικό σύστημα
α) οι μεταξύ των ισοβαθμούντων αγώνες, β) Median Buchholz, γ) Sonneborn - Berger και δ) βαθμολογική πρόοδος.
Για κυκλικό σύστημα (Πουλ)
α) ο μεταξύ τους αγώνας β) Sonneborn - Berger και γ) αριθμός νικών.
13.ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Υποβάλλονται στον Διευθυντή Αγώνων με παράβολο 20€, το αργότερο αμέσως μετά την λήξη του γύρου. Εκδικάζεται αμέσως από Τριμελή Επιτροπή που αποτελείται από τον Διευθυντή Αγώνων και δύο μέλη που θα επιλεγούν πριν την έναρξη των αγώνων. Οι αποφάσεις της Επιτροπής έχουν τελεσίδικο χαρακτήρα.
14.ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ: Οι συμμετέχοντες που κατέκτησαν έως την έκτη θέση στην κατηγορία τους προκρίνονται στους τελικούς αγώνες της Κ.Δ.Μακεδονίας που θα διεξαχθούν στις 3 Μαρτίου 2019.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Η ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας θα παρουσιάσει το ρομποτικό βραχίονα CRONUS που παίζει σκάκι..