Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018

Προκριματικός Όμιλος Σκάκι Α΄ Εθνικής Κ.Δ.Μακεδονίας 2018 2η θέση ο «Πτολεμαίος»


Την Κυριακή 15 Απριλίου 2018 ολοκληρώθηκε το διασυλλογικό πρωτάθλημα του Προκριματικού Ομίλου σκάκι Α΄Εθνικής Κ.Δ.Μακεδονίας 2018. Στο πρωτάθλημα που διεξήχθη από τις 12 έως και τις 15 Απριλίου 2018 στο ξενοδοχείο « Pantelidis» στην Πτολεμαΐδα συμμετείχαν 11 ομάδες από την περιοχή της Κ.Δ.Μακεδονίας και αγωνίστηκαν με ελβετικό σύστημα 6 γύρων με στόχο την άνοδο στην Α Εθνική κατηγορία.
Από την πόλη μας συμμετείχαν και οι τρεις ομάδες των σκακιστικών συλλόγων. Συναρπαστική παρουσία της ομάδας του Πτολεμαίου που κατέκτησε την 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Μαχητικές οι ομάδες του Σκακιστάκου και του Δούρειου Ίππου που κατέκτησαν αντίστοιχα την 5η και  την 9η θέση.2η θέση ο «Πτολεμαίος»

Στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 η ομάδα του Πτολεμαίου σε ένα  ντέρμπυ κορυφής με την περσινή πρωταθλήτρια ομάδα της Λ.Π.Φλώρινας , μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα, έχασε με σκορ 4-6. Άνετη νίκη  του Σκακιστάκου με την ομάδα του ΠΑΣ.Εδεσσαίων 8χ8 με σκορ 7-3. Ήττα για τον Δούρειο Ίππο από την ΑΕ. Κοζάνης με σκορ 1-9.
Στο 2ο γύρο την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018 στις 10:00 πμ η ομάδα του Πτολεμαίου κέρδισε με άνεση την ομάδα του ΠΑΣ.Εδεσσαίων 8χ8  με σκορ 8,5-1,5, η ομάδα του Σκακιστάκου έχασε από την ομάδα την ομάδα του Σ.Ο.Κατερίνης  με 3-7, ενώ ισόπαλο ήταν το αποτέλεσμα της ομάδας του Δούρειου Ίππου με την Σ.Λ.Φλώρινας με σκορ 5-5.
Το απόγευμα της Παρασκευής διεξήχθη ο 3ος γύρος με δεύτερη συνεχή νίκη της  ομάδας του Πτολεμαίου που επικρατεί έναντι της ομάδας του ΟΣ.Γιαννιτσών με σκορ 7,5-2,5. Ήττα για τον Σκακιστάκο από την ΛΠ.Φλώρινας με 1,5-8,5 και του Δούρειου Ίππου από τον ΣΟ.Βέροιας με 2-8.
Στην 4η αναμέτρηση, το Σάββατο 14 Απριλίου, ο Πτολεμαίος συνεχίζει το σερί νικών  με την ομάδα του ΑΕ.Κοζάνης με σκορ 6-4. Νίκη και για την ομάδα του Σκακιστάκου έναντι της ομάδας της Σ.Λ.Φλώρινας με σκορ 7,5-2,5 ενώ ο Δούρειος Ίππος  είχε bye.
Ισοπαλία του Πτολεμαίου στην 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος, το απόγευμα του Σαββάτου, με την ομάδα του ΣΟ.Κατερίνης με σκορ 5-5. Οριακή ήττα για τον Σκακιστάκο από τον ΣΟ.Βέροιας με 4,5-5,5. Νίκη για τον Δούρειο Ίππο με την ομάδα του ΣΟΠΚΔ.Κατερίνης με σκορ 6-4.
Στο φινάλε των αγώνων (6η αγωνιστική), την Κυριακή 15 Απριλίου, ο Πτολεμαίος κάνει το απόλυτο 10-0 έναντι του Δούρειου Ίππου  κατακτώντας την 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, νίκη και για τον Σκακιστάκο με την ομάδα του ΣΟΠΚΔ.Κατερίνης με σκορ 7,5-2,5.

                                    Οι αθλητές που συμμετείχαν αναλυτικά είναι:
Σ.Ο.Π.Πτολεμαίος                  Σ.Α.Π.Σκακιστάκος                             Σ.Ο.Π.Δούρειος Ίππος
Ανδρικές Σκακιέρες
Θεοδουλίδης Θεόδωρος

Ανδρικές Σκακιέρες
Ποκιάκης Γεώργιος

Ανδρικές Σκακιέρες
Πανίδης Κωνσταντίνος

Κοσμίδης Ιωάννης


Εμμανουηλίδης Ειρηναίος


Παυλίδης Γεώργιος

Μπαμπαλίκης Αλέξανδρος


Φολτόπουλος Ιωάννης


Ζαχαρίδης Κωνσταντίνος

Σαμαράς Γεώργιος


Παπάς Γεώργιος


Αλεξίου Κωνσταντίνος

Χαριζόπουλος Ιωάννης


Τσότσος Αλέξανδρος


Χαλαϊδόπουλος Μιλτιάδης
Γυναικείες Σκακιέρες
Τσεμπερλίδου Ειρήνη


Τσιρανίδης Γεώργιος


Σιαπανίδης Ιωάννης

Χαριζοπούλου Παναγιώτα

Γυναικείες Σκακιέρες
Αλεξίου Δήμητρα


Σιαπανίδης Νικόλαος

Λιούρη Αναστασία


Λιούρη Αναστασία


Φανάκης Ιωάννης
Νεάνιδες
Λιούρη Στυλιανή
Γυναικείες Σκακιέρες
Παπαδοπούλου Σοφία
Έφηβοι
Βουτσκίδης Ιωάννης

Νεάνιδες
Τσεμπερλίδου Γεωργία


Τσιρανίδου Βασιλική

Μυλωνάς Χρήστος


Λιούρη Μαρία


Κοντέου Μαρία Νεφέλη

Χαριζοπούλου Παναγιώτα


Λιούρη Αναστασία

Νεάνιδες
Λιούρη ΜιχαέλαΈφηβοι
Λιούρη Μαρία


Τσιρανίδου Βασιλική
Παπαδημητρίου Αλέξανδρος

Έφηβοι
Κοντέου Μαρία Νεφέλη
Κοντέος Στέργιος


Χαλαϊδόπουλος Μιλτιάδης
Τσιρανίδης Γεώργιος


Χασάπης ΔημήτριοςΦανάκης Ιωάννης