Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

19o ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΚΔ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2018


Πολύ καλή παρουσία από τους αθλητές των τριών σκακιστικών συλλόγων της Πτολεμαΐδας, που διακρίθηκαν στις περισσότερες κατηγορίες, στο 19ο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι Κ.Δ. Μακεδονίας 2018 (το ανώτερο πρωτάθλημα που γίνεται στην Κ.Δ. Μακεδονία εδώ και 19 χρόνια), που διεξήχθη από της 16-18/03/2018 στο ξενοδοχείο «Παντελίδης». Αναλυτικά επτά κύπελλα και μετάλλια (2χρυσά, 3αργυρά και 2χάλκινα) κατέκτησαν τα παιδιά της Πτολεμαΐδας. Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν 53 σκακιστές και σκακίστριες από 10 περιοχές της Κ.Δ. Μακεδονίας (Πτολεμαΐδα, Κοζάνη, Σέρβια, Ποντοκώμη, Κατερίνη, Φλώρινα, Νάουσα, Έδεσσα, Γιαννιτσά και Βέροια).
Από τους συλλόγους της Πτολεμαΐδας αγωνίστηκαν 13 σκακιστές-τριες, με την Λιούρη Αναστασία να παίρνει την πρόκριση στην κατηγορία γυναικών, σε ένα ιδιαίτερα δυνατό τουρνουά. Στο ίδιο τουρνουά τη 2η θέση στην κατηγορία των ανδρών αλλά και της γενικής κατάταξης, κατέκτησε ο Εμμανουηλίδης Ειρηναίος, σε μια πραγματικά πολύ καλή εμφάνιση. Το πρωτάθλημα διεξήχθη με διεθνή αξιολόγηση ΕΛΟ και οι αγώνες όλων των πρωταθλημάτων καλύπτονταν διαρκώς διαδικτυακά στις ιστοσελίδες http://chess-results.com και http://19atom2018.blogspot.gr .
           


            Οι αγώνες πέρα από την ανάδειξη των πρωταθλητών Κεντροδυτικής Μακεδονίας δίνουν και το εισιτήριο για τους τελικούς Ελλάδας.
Οι διακριθέντες αθλητές-τριες από την Πτολεμαΐδα ανά κατηγορία είναι:
ΑΝΔΡΩΝ
ΘΕΣΗ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
2ος
Εμμανουηλίδης Ειρηναίος
Σ.Α. Πτολ/δας «Σκακιστάκος»



Α16
3ος
Παπαδημητρίου Αλέξανδρος
Σ.Α. Πτολ/δας «Σκακιστάκος»



ΓΥΝΑΙΚΩΝ
1η
Λιούρη Αναστασία
Σ.Ο. Πτολ/δας «Πτολεμαίος»

Κ14
Λιούρη Στυλιανή
Σ.Ο. Πτολ/δας «Πτολεμαίος»
Λιούρη Μαρία
Σ.Α. Πτολ/δας «Σκακιστάκος»



Κ12
Λιούρη Μ Αναστασία
Σ.Α. Πτολ/δας «Σκακιστάκος»
Λιούρη Μιχαέλα
Σ.Ο. Πτολ/δας «Δούρειος Ίππος»