Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Τελικά Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος σκάκι 2017



Με ένα  χάλκινο μετάλλιο με εξαιρετικές εμφανίσεις και πολλές εμπειρίες, επέστρεψε η αποστολή των 3 σκακιστικών συλλόγων της Πτολεμαΐδας, από το Λουτράκι Κορινθίας όπου διεξήχθησαν από τις 8 έως 10 Απριλίου οι τελικοί του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος σκάκι Ελλάδος, στους  οποίους συμμετείχαν  14 σκακιστές και σκακίστριες από τους συλλόγους της πόλης μας. Η συνολική αποστολή  μαζί με τους γονείς των σκακιστών και τους συνοδούς έφτασε στα 28 άτομα, ενώ για τις ανάγκες της μετακίνησης ναυλώθηκε λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή στο Λουτράκι. Στο κλειστό γυμναστήριο Λουτρακίου   βρέθηκαν για τρεις ημέρες  838 παιδιά από Νηπιαγωγείο μέχρι και Λύκειο.






Στα αγωνιστικά μεγάλη επιτυχία από την Λιούρη Μαρία που κατέκτησε την 3η θέση στο Ατομικό Πρωτάθλημα Α΄Γυμνασίου, στην Ε΄Δημοτικού της 7ης θέσης της Λιούρη Αναστασίας και τέλος στο Λύκειο της 6ης θέσης της Λιούρη Σ Αναστασίας.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά τάξη ήταν:
ΤΑΞΗ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΠΟΛΗ
ΒΑΘΜΟΙ
ΘΕΣΗ
Α' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΚΟΝΤΕΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΝΕΦΕΛΗ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
3,0
14η
Β' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΤΖΑΝΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
4,5
38η
Γ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΚΟΝΤΕΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
3,0
57η
Ε' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΜΥΛΩΝΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
5,0
32η

ΧΑΣΑΠΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
4,5
44η

ΚΟΝΤΕΟΣ
ΣΤΕΡΓΙΟΣ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
3,5
58η

ΜΑΥΡΙΔΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
2,0
68η

ΛΙΟΥΡΗ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
5,0
7η
Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
4,0
34η

ΛΙΟΥΡΗ
ΜΑΡΙΑ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
5,0
3η
ΛΥΚΕΙΑ
ΤΣΟΤΣΟΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
5,0
19η

ΛΙΟΥΡΗ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
4,5
6η

Την πρώτη ημέρα διεξήχθησαν οι τελικοί των ομαδικών για τα Δημοτικά , Γυμνάσια και Λύκεια στα οποία την πόλη μας εκπροσώπησε το 11ο Δημοτικό Πτολεμαΐδας  που κατετάγη στην 30η θέση.
Αναλυτικά η σύνθεση της ομάδας είχε ως εξής:
11ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΤΟΛ/ΔΑΣ
ΚΟΝΤΕΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΟΝΤΕΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΛΙΟΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Εκτός από τους αγώνες του Ομαδικού και Ατομικού Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος στις παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβανόταν η διοργάνωση του ‘13ου Ανοικτού Κυπέλλου Μαθητών-τριών’  που περιλάμβανε τρία τουλάχιστον ηλικιακά γκρουπ μαθητών (Α΄-Β΄-Γ΄ Δημοτικού, Δ΄-Ε΄-ΣΤ΄ Δημοτικού και Γυμνάσια-Λύκεια). Στα Λύκεια από την πόλη μας αγωνίστηκαν ο Σκουτέλας Ιωάννης (9η θέση) και ο Στεφανίδης Δημήτριος (12η θέση).
Η αποστολή των συλλόγων ξεκίνησε από  την Πτολεμαΐδα το βράδυ της Παρασκευής με υπεύθυνο την  εκπαιδεύτρια και διαιτητή των αγώνων κα.Αλεξίου Δήμητρα. Η επιστροφή έγινε αμέσως μετά την τελετή λήξης, το βράδυ της Μ. Δευτέρας 10 Απριλίου.