Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014

ΣΚΑΚΙ Α΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ»Ξεκινά το Σάββατο 28 Ιουνίου το 42ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκάκι Α΄Εθνικής που θα διεξαχθεί στο Ρίο Αχαΐας από της 28/6-03/7/2014. Η ομάδα του Σ.Ο.Πτολεμαΐδας Πτολεμαίου  για 5η συνεχή χρονιά  θα αγωνιστεί στην κορυφαία διασυλλογική οργάνωση με στόχο την παραμονή στην κατηγορία κάτι που κατάφερε τις προηγούμενες χρονιές. Την προσπάθεια παραμονής της ομάδας του Πτολεμαίου στην Α΄ Εθνική ενισχύουν και τα 2 μεταγραφικά αποκτήματα από τη Σουηδία η G.M. και πρώην Πρωταθλήτρια Ευρώπης κα. Pia Cramling  και  ο F.M. Σέρβος σκακιστής κ.Stanoje Jovic.

Στο πρωτάθλημα μετέχουν 32 ομάδες από όλη την Ελλάδα, το σύστημα των αγώνων είναι ελβετικό 7 γύρων,  η σύνθεση των ομάδων είναι 10μελής και συμμετέχουν σε αυτήν 4 ελεύθερες σκακιέρες, (1) από την κατηγορία γυναικών, (1) από την κατηγορία νεανίδων 16ετών, (1) από την κατηγορία κορασίδων 14ετών, (1) από την κατηγορία νέων ανδρών –γυναικών 20ετών, (1) από την κατηγορία παίδων-κορασίδων 16ετών, (1) από την κατηγορία παμπαίδων-παγκορασίδων 12ετών και αγωνίζονται οι καλύτεροι αθλητές της χώρας σε όλες τις ηλικίες καθώς και αρκετοί ισχυροί διεθνείς σκακιστές και σκακίστριες.
Η αναχώρηση της αποστολής  θα γίνει  το πρωί του Σαββάτου με ναυλωμένο λεωφορείο που θα μεταφέρει την ομάδα στο Ρίο όπου θα διεξαχθεί το Πρωτάθλημα.
Στην 13μελή αποστολή των αθλητών ηγείται ο αρχηγός της αποστολής  κ. Σούδης Στέφανος. 
Αναλυτικά η αποστολή  και η σύνθεση της ομάδας  έχει ως εξής:
CRAMLING PIA
STANOJE JOVIC
ΛΑΓΟΠΑΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΘΕΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΡΖΙΖ ΜΑΡΤΙΝ
ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΚΛΙΑΓΙΑ ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ
ΣΑΜΑΡΑ ΦΑΝΗ
ΧΑΡΙΖΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΧΑΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΑΤΣΙΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Στον πρώτο αγώνα η ομάδα του “Πτολεμαίου” αντιμετωπίζει την ομάδα του ΜΑΠΟ “Κεραυνός” Ωραιοκάστρου.