Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

41o ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ Α΄ ΕΘΝΙΚΗΣ 2013
Σχεδόν μετά από μια εβδομάδα γεμάτη σκακιστική ένταση, μαχητικές παρτίδες και έντονη εναλλαγή συναισθημάτων επέστρεψε η αποστολή της ομάδας της Πτολεμαΐδας από το Ρίο Αχαΐας όπου διεξήχθη το 41ο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Σκάκι Α΄ Εθνικής 2013 από της 2/07 έως 07/07/2013. Ο Πτολεμαίος που πήρε μέρος για τρίτη συνεχή χρονιά, παρά την μαχητική παρουσία και χωρίς την ενίσχυση της ομάδας με τους δύο ξένους, πάλεψε μέχρι τον τελευταίο γύρο για μία θέση στην τελική 20άδα (ήταν 19η  μετά τον 6ο γύρο) τελικά κατετάγη 24ος  χάνοντας την απευθείας πρόκριση. Στο Πρωτάθλημα συμμετείχαν 34 ομάδες από όλη την Ελλάδα που αγωνίστηκαν με ελβετικό σύστημα 7 γύρων και συγκέντρωσε -για άλλη μια χρονιά- τους καλύτερους  εγχώριους σκακιστές, καθώς και αρκετούς διεθνούς φήμης σκακιστές-τριες.
ΟΙ ΤΡΕΙΣ + ΜΙΑ… ΧΑΡΙΤΕΣ ΤΟΥ «ΠΤΟΛΕΜΑΊΟΥ» !!!
 
Δύσκολος και ενδιαφέρων ο αγώνας  του Πτολεμαίου με τον Ο.Σ. Τριανδρίας στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, όμως η διαφορά δυναμικότητας οδήγησε στην ήττα με 2-8.
Στο 2ο γύρο η ομάδα του Πτολεμαίου επικράτησε με 6-4 έναντι της Σκακιστικής Παρέμβασης Τριανδρίας.
Η κλήρωση του 3ου γύρου επιφύλαξε ακόμη μια δύσκολη αναμέτρηση για την ομάδα του Πτολεμαίου καθώς κλήθηκε να αγωνιστεί με την ισχυρή ομάδα του Πανιωνίου ΓΣΣ, από την οποία ηττήθηκε με  8,5-1,5.
Στον επόμενο, 4ο αγώνα, o Πτολεμαίος  ηττήθηκε με 1,5-8,5 από την ενισχυμένη με ξένους και θεσσαλονικείς σκακιστές Λ.Π.Φλώρινας (πλασματικό αποτέλεσμα σύμφωνα με τις 5ωρες μάχες που έγιναν πάνω στις σκακιέρες ……ενδεικτική η αναμέτρηση Γκλιάγια Στέλλα – Αντωνιάδου Παρασκευή , όπου η Αντωνιάδου ήταν έτοιμη να εγκαταλείψει 2 φορές και μια αβλεψία της νεάνιδάς μας έφερε την ήττα ..κ.α.)
Νίκη του Πτολεμαίου  με σκορ 6-4 στην 5η αναμέτρηση  με τον ΝΟ.Καλαμάτας «ο Ποσειδών».
Με νίκη 5,5-4,5 του Πτολεμαίου επί του Ε.Σ. Αιγιαλείας  στον 6ο γύρο του Πρωταθλήματος  μεγάλη η νίκη στην 4η σκακιέρα του αρχηγού μας Χατζόπουλου που με εξαιρετική μαεστρία νίκησε στην πιο σημαντική σκακιέρα και έδωσε την δύσκολη νίκη στην ομάδα .
Στον τελευταίο γύρο του Πρωταθλήματος ο Πτολεμαίος ηττήθηκε με 3-7 από την ομάδα του Α.Σ. Παπάγου.   
Για το δύσκολο έργο που είχε να επιτελέσει ο «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ» αναφέρουμε την διαφορά ΕΛΟ (βαθμών αξιολόγησης) με τις αντιπάλους του….
1.Ο.Σ.Τριανδρίας (-3602 ΕΛΟ)
2. Σκακ.Παρέμβαση.Τριανδρίας (-198 ΕΛΟ)
3. ΓΣΣ. Πανιώνιος (-3833 ΕΛΟ)
4. Λ.Π.Φλώρινας (-2246 ΕΛΟ)
5. Ν.Ο.Ποσειδών Καλαμάτας (+617 ΕΛΟ)
6. ΕΣ.Αιγιαλείας (-1207 ΕΛΟ)
7. ΑΣ. Παπάγου (-4285 ΕΛΟ)ΥΠΟ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ «ΤΕΟ» ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ Η ΤΑΤΙΑΝΑ 
Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί από τους σκακιστές μας σημείωσαν αξιόλογες ατομικές επιδόσεις στους αγώνες αυτούς. Η Σαμαρά Φανή (5/7 -7η σκακιέρα), ο Θεοδουλίδης Θεόδωρος(4,0/7-3η σκακιέρα), ο Χατζόπουλος Κωνσταντίνος (3,0/6 - 4η σκακιέρα) και ο Κοσμίδης Ιωάννης (3/7-8η σκακιέρα). Μαχητική παρουσία παρά την διαφορά δυναμικότητας των αντιπάλων έδωσαν ο Λαγοπάτης Νικόλαος 1η σκακιέρα, ο Σιδηρόπουλος Νικόλαος 2η  και η Γκλιάγια Στεργιανή  5η.
Αξίζει να τονιστεί η ακούραστη  προσπάθεια του  αρχηγού και παίκτη της ομάδας του Πτολεμαίου κ. Χατζόπουλου Κωνσταντίνου.
Οι αθλητές που συμμετείχαν αναλυτικά στην αποστολή είναι:
1
ΛΑΓΟΠΑΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
2
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
3
ΘΕΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
4
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
5
ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΝΤΑ
ΓΚΛΙΑΓΙΑ ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ
6
ΠΟΥΡΛΙΑΚΑ ΤΑΤΙΑΝΑ
7
ΣΑΜΑΡΑ ΦΑΝΗ
ΧΑΡΙΖΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
8
ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
9
ΧΑΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
10
ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ


ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ - 2013

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ


ΘΕΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Από τις καλύτερες εμφανίσεις έκανε ο παλαιότερος σκακιστής και σημαία του συλλόγου Θεοδουλίδης Θεόδωρος (καθηγητής πανεπιστημίου), αγωνιζόμενος σε μια σκακιέρα (3η) πάνω από την αξιολόγησή του, κατάφερε να πάρει 4 πόντους.
 ΛΑΓΟΠΑΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Θυσιάστηκε στην 1η σκακιέρα ο «Λαγός» παρά τις μεγάλες διαφορές από τους αντιπάλους του πάλεψε στα «ισα» αλλά με μικρή συγκομιδή.

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Τα ‘δωσε όλα ο «αρχηγός» 3/6 και θυμήθηκε τα νιάτα του, τότε που ήταν ο τρόμος και ο φόβος των συνομηλίκων του….μεγάλη η νίκη του με την «Αιγιαλεία» ( ο αντίπαλός του ακόμη ψάχνει να βρει πώς έχασε).
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Πάντα μαχητικός ο Νίκος , έκανε 2 ισοπαλίες και μία νίκη σε μια πολύ δύσκολη σκακιέρα και όσοι τον κέρδισαν «έφτυσαν  αίμα».
ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ
Στους μισούς αγώνες συμμετείχε η ΄Αντα και βοήθησε όσο μπορούσε (και με την συνδρομή των φωτογράφων…)
 ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ο Γιάννης πήγε πολύ καλά στην αρχή, νικώντας ανώτερους αντιπάλους, αλλά μετά την πρώτη ήττα «έκατσε» αγωνιστικά, πάντως η εμφάνιση και οι συνδυασμοί του καθώς και η σκακιστική του εξέλιξη (με το νεαρό της ηλικίας) δίνουν ελπίδες ότι ίσως μπορέσει να πάρει κάποια στιγμή κάποιον ανώτερο τίτλο.
ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Θύμα της προετοιμασίας για τις Πανελλήνιες εξετάσεις ο Γιώργος, πάλεψε στην μόνη παρτίδα που έπαιξε …χωρίς αποτέλεσμα.
ΧΑΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Πολύ δυνατός ο 13χρονος Γιάννης (πήρε 3η θέση Πανελληνίως  στα 10 του) όσες παρτίδες έχασε ήταν στις λεπτομέρειες και σίγουρα μπορούσε περισσότερα……

ΠΟΥΡΛΙΑΚΑ ΤΑΤΙΑΝΑ
Το δεύτερο θύμα των Πανελληνίων εξετάσεων η Τατιάνα, με μεγάλη αποχή από τους αγώνες και χωρίς προετοιμασία, σε τίποτε δεν θύμιζε την περσινή Τατιάνα (που ταπείνωσε την πρωταθλήτρια Ελλάδας και έκανε τους «κόουτς» να ψάχνουν για το πώς τους ξέφυγε τέτοιο ταλέντο ), αλλά του χρόνου θα είναι σίγουρα αλλιώς …..
ΓΚΛΙΑΓΙΑ ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ
 Η Στέλλα έπαιζε σε γυναικεία σκακιέρα (άνω των 20) παρόλα αυτά  επιβεβαίωσε την φήμη της ( ως ντούρασελ) με μεγάλο πείσμα και με παρτίδες άνω των 5 ωρών εκπλήσσοντας τους πάντες με την απόδοση και την σταθερότητά της.

ΣΑΜΑΡΑ ΦΑΝΗ
Μεγάλη συγκομιδή βαθμών από τον «Φανούρη» παίζοντας με ηλικίες 1 χρόνο πάνω, ήταν πάντα καλύτερη και αν δεν υπήρχαν κανα δυό αβλεψίες, θα είχε  100% επιτυχία….το μέλλον είναι μπροστά της, σίγουρα πάει για μεγάλα «πράγματα»….μπράβο Φανή…
ΧΑΡΙΖΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
Η Παναγιώτα έκανε το «βάπτισμα του πυρός»  και στην παρτίδα που έπαιξε , έδειξε μεγάλη σοβαρότητα και συγκέντρωση παρ’ όλη την μικρή της ηλικία (10χρονη)……θετική η εμφάνιση της.
ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Με την εμφάνιση του ο «Μήτσος» αδίκησε τον εαυτό του ….είναι δεδομένο ότι είναι πολύ καλύτερος απ’ ότι έδειξε……

ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ……