Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2013


 Μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση και θετικά μηνύματα επέστρεψε η αποστολή των 3 σκακιστικών συλλόγων της Πτολεμαΐδας από την Ερέτρια Εύβοιας όπου διεξήχθησαν από τις 27 έως 29 Απριλίου οι τελικοί του Σχολικού Πρωταθλήματος Ελλάδος, στο  ξενοδοχειακό  συγκρότημα  Eretria Village Resort, στους  οποίους συμμετείχαν 19 σκακιστές και σκακίστριες από τους συλλόγους της πόλης μας. Η συνολική αποστολή  μαζί με τους γονείς των σκακιστών και τους συνοδούς έφτασε στα 50 άτομα, ενώ για τις ανάγκες της μετακίνησης ναυλώθηκε λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή στην Ερέτρια. Στις  εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου  βρέθηκαν για τρεις ημέρες πάνω από 900 παιδιά από Νηπιαγωγείο μέχρι και Λύκειο.
Στα αγωνιστικά από την Τσεμπερλίδου Γεωργία που ανεδείχθη  πέμπτη στο Ατομικό Πρωτάθλημα Γ΄Γυμνασίου, την 5η  θέση στην Γ΄Δημοτικού κατέκτησε η Λιούρη Μαρία και στην ΣΤ΄Δημοτικού η Λιούρη Αναστασία.  Την 6η θέση στην Α΄Γυμνασίου κατέκτησε η Σαμαρά Φανή. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αθλητές  μέχρι τον τελευταίο γύρο διεκδικούσαν θέση στην πρώτη τριάδα των τάξεων τους.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά τάξη ήταν:
ΝΗΠΙΑ

ΘΕΣΗ
ΕΛ ΛΩΝ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΦΙΦ
24η  /47
ΛΙΟΥΡΗ
ΜΙΧΑΕΛΑ
16η /47
Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ


ΛΙΟΥΡΗ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
14η /62
Β΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ


ΕΛ ΛΩΝ
ΝΑΝΤΑ ΝΕΦΕΛΗ
16η /69
Γ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ


ΤΣΙΡΑΝΙΔΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
52η /89
ΛΙΟΥΡΗ
ΜΑΡΙΑ
5η  /89
ΛΙΟΥΡΗ
ΣΤΥΛΙΑΝΗ
11η /89
ΒΑΪΡΙΝΟΥ
ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ
21η /89
Δ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ


ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
14η /74
ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ
ΘΕΟΦΑΝΗΣ
44η /74
Ε΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ


ΤΣΙΡΑΝΙΔΟΥ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ
9η /78
ΣΤ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ


ΤΣΟΤΣΟΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
18η /100
ΤΖΗΚΑΣ
ΧΑΡΙΛΑΟΣ
48η /100
ΛΙΟΥΡΗ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
5η /100
Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ


ΣΑΜΑΡΑ
ΦΑΝΗ
6η /65
Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ


ΧΑΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
11η /52
Γ΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ


ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
13η /48
ΤΣΕΜΠΕΡΛΙΔΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΑ
5η /48
ΓΚΛΙΑΓΙΑ
ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ
15η /48

Την πρώτη ημέρα διεξήχθησαν οι τελικοί των ομαδικών για τα Δημοτικά , Γυμνάσια και Λύκεια στα οποία την πόλη μας εκπροσώπησε το 2ο Δημοτικό Σχολείο που κατετάγη στην 32η θέση και το Μουσικό Γυμνάσιο που κατετάγη στην 11η θέση .
Αναλυτικά οι συνθέσεις των ομάδων είχαν ως εξής:
                        ΣΧΟΛΕΙΟ
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΤΟΛ/ΔΑΣ
ΛΙΟΥΡΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ
ΛΙΟΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΤΣΙΡΑΝΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΤΣΙΡΑΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΤΟΛ/ΔΑΣ
ΧΑΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΣΑΜΑΡΑ ΦΑΝΗ
ΓΚΛΙΑΓΙΑ ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ
  Εκτός από τους αγώνες του Ομαδικού και Ατομικού Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος στις παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβανόταν η διοργάνωση του ‘9ου Ανοικτού Μαθητικού Τουρνουά’  που περιλάμβανε τρία τουλάχιστον ηλικιακά γκρουπ μαθητών (Α΄-Β΄-Γ΄ Δημοτικού, Δ΄-Ε΄-ΣΤ΄ Δημοτικού και Γυμνάσια-Λύκεια) στο οποίο πήρε μέρος  ο Κωδούνας Αλέξανδρος που κατετάγη 6ος /26 στο γρκουπ Α΄-Β΄-Γ΄Δημοτικού.
Η αποστολή των συλλόγων ξεκίνησε από  την Πτολεμαΐδα το πρωί  του Σαββάτου 27/4/13 υπό την αρχηγεία του προπονητή της Ακαδημίας της πόλης μας κ. Σούδη Στέφανου ο οποίος διετέλεσε και διαιτητής στο  πρωτάθλημα. Στην αποστολή συμμετείχαν  από τις διοικήσεις των συλλόγων της πόλης μας τα μέλη των Δ.Σ. κα Φωκά Σοφία και Καραγιαννάκου Ελένη.  Η επιστροφή έγινε αμέσως μετά την τελετή λήξης, το βράδυ της Δευτέρας 29/04.